Kia Bruks Thyrén

Kia Bruks Thyrén

Investerar du i dig själv?

MindsetPosted by Kia Sun, October 16, 2016 14:12:24

Jag tror att de flesta spenderar mer pengar på en semester än de är villiga att spendera i sig själva på ett år. Det här brukade gälla mig. Tidigare värdesatte jag mig själv inte högt nog för att faktiskt tycka att jag är värd att investeras i. Idag VET jag att det är min absolut bästa tillgång. Att utvecklas och utbilda mig i de kompetenser jag behöver för att rocka i det jag vill jobba med.

Vad är du värd på arbetsmarknaden idag? Det borde ju vara lätt att räkna ut. Tex ta din månadslön/dag xx kr eller vad du har xx kr/timme. MEN det är i själva verket inte vad du GÖR för pengarna som gör att du har xx kr utan hur mycket företaget/arbetsmarknaden anser att din kompetens är VÄRD. Du har ju ditt jobb idag för att det är den kompetensen som krävs för din position, inte sant? Du kanske inte alltid kan påverka din lön genom att fråga chefen, men ditt eget värde kan du ALLTID påverka. Det värdet kan ingen ta ifrån dig. Ett jobb eller en befattning kan gå förlorad imorgon pga konjunkturförändring eller omorganisering, men dina skills, det du kommer med i din kompetens och livserfarenhet är kvar.

Var kommer du att vara om 5 år? Har du planerat för det? Om du fortsätter i samma spår som du gör idag, var kommer du högst sannolikt att vara år 2021? Är det någonstans du känner att du vill vara, eller något annat?Inget är ju rätt eller fel, det är bara DU som vet var du vill vara. Var du vill bo. Hur din familjesituation ska se ut. Din hälsa. Vad du jobbar med och hur du mår inombords, ditt mindset.

Ta hälsan tex. Många anser sig inte ha tid att ta hand om den, men då får du nog vara beredd att du ska ha tid att vara sjuk i framtiden. För hälsan är nyckeln. Har du inte den spelar det ingen roll hur mycket pengar du tjänar eller hur flott du bor. Det är hälsan som gör att du verkligen kan njuta av det du åstadkommit. Vara den förälder du vill för dina barn och för din egen skull.

Health is true wealth. Betala extra för bra råvaror till din mat, ta en massage ibland, gå den där kursen du tror ger dig det du behöver för att komma vidare. Men har du inte råd just nu så finns många gratis alternativ. Gör bilen till ditt klassrum där du kan lyssna på youtubeklipp (se www.kiabruks.se för tips) föreläsningar, TED talks, musik eller vad det nu är som lyfter dig. Fortsätt alltid att vara hungrig på ny kunskap.  • Comments(0)//kiasblogg.kiabruks.se/#post1