Kia Bruks Thyrén

Kia Bruks Thyrén

Är du en ledare?

MindsetPosted by Kia Wed, November 16, 2016 15:15:42

Jag tror att det bor en ledare i oss alla.

Jobbar du under en dålig ledare? Nästa fråga, har du själv varit i en ledarposition?

Märk väl att jag skriver ledare och inte chef. En chef är någon som dikterar ditt jobb och mäter att du får resultat. En ledare däremot är någon som visar vägen/visionen för vad som är möjligt och pushar dig att växa in i en roll som leder till de önskade resultatet. Ett resultat som får verksamheter såväl som människorna kring den att växa. Idag är det en viktig ”employer branding” faktor, du väljer en bra ledare likväl som ett bra jobb.

Jag hade till exempel inte börjat mitt företagande om jag inte sett vad som är möjligt genom att ledare i branschen banat vägen före mig. Visat att det går.

Själv arbetar jag varje dag på att bli en bra ledare. Det handlar bl a om att stretcha min bekvämlighetszon för att ta de steg som behövs att för att få den få tillväxt jag önskar. Som teamledare kan jag omöjligt inspirera andra att sätta mål som kittlar i magen om jag inte sätter mål själv. Jag måste ha ödmjukheten att förstå personens bakgrund och eventuella begränsande tankebanor och samtidigt modet att visa vad som är möjligt, genom att ta itu med mina egna sk ”limiting beliefs”. Som Henry Ford sa ”whether you think you can, or you think you can’t – you’re right”. Inte alltid lätt nej, men jäkligt roligt. Och lätt är inte min väg. Jag vill ha ut så mycket mer än så i livet.

Att utveckla sitt ledarskap gör dig till en bättre människa i så många fler avseenden än i ditt jobb. Eftersom det är så många aspekter i att förstå andra människor. Alla är inte beredda att göra det jobbet, att ständigt lära och skapa nya sätt att tänka. Att vara öppen för nya idéer och sätt att utföra uppgifter. Att prova och göra fel. Att prova igen och igen och igen. Tills det blir rätt. Som Thomas Edison som gjorde 1000 försök att skapa en glödlampa innan det blev som han tänkt.

Hur utvecklar DU ledaren i dig? "Nej men jag har inga jag styr över" kanske du säger. Jo, den viktigaste av alla. Du själv! Har du dessutom barn så inspireras de av dig. De val du tar. Du är ledaren som sitter i framsätet och styr bilen du kör, i riktningen du valt. Eller... är det någon annan?  • Comments(0)//kiasblogg.kiabruks.se/#post6