Kia Bruks Thyrén

Kia Bruks Thyrén

3 vinnande sätt för tillväxt!

MindsetPosted by Kia Wed, December 07, 2016 15:02:37
1) Strategi

Vet du vad du vill uppnå? Bra! Hitta en förebild som nått samma mål som du vill uppnå och följ samma strategi. Det spar dig en massa tid om du kan utföra något på ett liknande sätt som någon annan gjort. Uppfinn inte hjulet igen. Skillnaden är att du gör det på DITT sätt, med din personlighet, din kompetens och dina erfarenheter. MEN.. för att du ska lyckas utföra en strategi till din fördel krävs att nästa punkt är i linje med det du vill.

2) Självbild

Hur ser din självbild ut? Vad är det för skiva som går på repeat i ditt huvud om vem du är och vad du är ämnad att lyckas med i livet?

Är det ”jag är en fantastisk person med oanade krafter och potential att ta mig dit jag vill, allt jag företar mig blir till framgång och andra ser upp till mig” eller är det ”vem tror jag att jag är.. jag är inte bra nog, jag är för gammal.. jag är för ung.. jag vågar inte.. vad ska andra tro, framgång är nog för andra men inte för mig”. Under uppväxten formar du din självbild som arbetar för eller emot dig, undermedvetet. Om du har en svag självbild kan du aktivt programmera in en annan starkare. Det gör du med tex olika mindset övningar, meditation och NLP (Neuro Linguistic Programming).

Du skapar en självbild som letar fram dina styrkor. Det är inte så att starka ledare aldrig är rädda, de har bara hittat sätt att gå emot rädslan och göra det de måste ändå!

Utmaningar i livet, som ständigt pågår, kan snabbt sätta dig i dina gamla negativa tankar och då gäller det att du har rätt skiva att sätta dit, per automatik. Det spelar ingen roll hur bra strategi du har om du inte har en positiv självbild. Annars kommer du själv troligen att vara ditt största hinder.

3) Tillstånd

Ta hand om dig själv. Kropp som knopp. Suck vad detta ämne tjatas! Äta bra.. sova bra.. träna. MEN det ÄR viktigt. Mår du bra så kan du lättare formulera mål som du kommer att genomföra. Du skulle förmodligen inte åka Paris-Dakar loppet utan att kolla om bilen är i topp-skick först?

Så är det även med din kropp, den behöver ständig omvårdnad. Även ditt sinne. Förkovra dig, var nyfiken. Läs på och lär dig nytt. Leaders are readers. Du får inspiration och nya kompetenser som tar dig framåt. Tillstånd kan även handla om att fastna i en känsla som aggression, rädsla, ångest för en kommande uppgift. Känslor kan du bryta genom att ändra fysiskt tillstånd.

Ren fysisk, gärna hård träning, förändrar din kropps biokemi positivt. Det gör att du tänker klarare. Något jag själv gör ofta, om jag fastnar i något tankemässigt, är att ta en promenad, träna eller jogga. Forskning visar att hjärnan lättare skapar nya tankebanor och tänker bättre genom fysisk träning.

Nå, vilken av dessa 3 punkter behöver du börja med idag tro?


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.