Kia Bruks Thyrén

Kia Bruks Thyrén

Gör årsbokslut med dig själv

MindsetPosted by Kia Wed, December 14, 2016 09:44:04

2016 börjar dra mot sitt slut och ett nytt är på väg. Ta dig tiden att reflektera över året som varit innan du planerar för vad som ska hända 2017. Tre frågor att ställa sig:


1) Vad har jag gjort, skapat eller varit med om under 2016 som jag är väldigt stolt över?

Gå igenom månad för månad, starten i januari.. våren.. sommar månaderna.. och hösten. Du har med all säkerhet skapat och varit med om massor! Små som stora saker. Vad skapade du, vad hade du för erfarenheter som du är väldigt stolt över.

Varför? De flesta rusar på och känner att de aldrig gjort tillräckligt, att vi alltid kan åstadkomma mer och bättre som bara lämnar en känsla av otillräcklighet. Men ge dig själv den ”cred” du förtjänar. Massor av inre applåder för allt du lärt dig och varit med om.


2) Vilka misstag gjorde jag som lärde mig något? Vilka lärdomar kan jag använda framåt?

Det här är SÅ VIKTIGT! Att ständigt reflektera över och förstå vad som gick fel. Vad gick inte så bra som du tänkt? Hur kan du göra det bättre nästa gång? Hur kan du använda det här för att växa som person?

Varför? För att vi måste få göra misstag för att lära oss. Att ge dig själv utrymmet till det. När du har lite distans i tid till eventuella misstag du gjort under året, är det lättare att få ”neggot” ur vägen (som annars är bra på att trycka ner dig själv och säga hur as-dålig du varit) och faktiskt ta in erfarenheten på ett annat sätt och se hur det istället fick dig att VÄXA som person.


3) Vad är du beredd att släppa?

Jag älskar att rensa i skåpen! Bli av med gammalt junk. Nu är det dags att släppa sånt som inte längre passar dig eller tar dig framåt. Det kan vara ett gammalt projekt, mål eller saker som hängt kvar på din to-do list som du aldrig kommit dig för att ta tag i. Det kanske helt inte längre passar den du är eller den du vill bli i framtiden? Det kan också vara gamla föreställningar om dig själv som inte längre jobbar för dig utan emot. Gammal ilska, ångest eller något du varit ledsen för.

Varför? Gammalt groll som ligger och gnager i dig eller projekt du ändå inte kommer att ta tag i, tar värdefull energi som du annars kan lägga på det du ska göra.

Så hitta en lugn stund och fram med papper och penna.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.