Kia Bruks Thyrén

Kia Bruks Thyrén

”Om du bara lär dig en sak – kan det här vara den viktigaste”

MindsetPosted by Kia Sun, September 03, 2017 20:22:07”Om du bara lär dig en sak – kan det här vara den viktigaste”

Så skriver Dale Carnegie i ”How To win Friends and Influence People”. En lite små-jobbig bok att ta sig igenom, trots att jag ändå är van att läsa engelska. Men värt, fullspäckad med visdom och livserfarenhet. Väldigt många tips och exempel på kommunikation som når fram, skapar vänner och ger resultat. Med stor respekt och genuint intresse för andra, utan att förta din kraft eller för den skull förminska dig själv.


Och det viktigaste..?

Att på riktigt förstå din medmänniskas behov och tankar. När du förhandlar, leder andra, ska sälja något, ska influera eller inspirera, få respekt, eller gillande handlar det inte om dig. Det handlar om att se saker ur den andres perspektiv. SÅ bra. Och ibland så svårt.

Du som är säljchef tex eller säljare. Har en budget, mål och metod att rätta dig efter som ska leda till det önskade resultatet. När du ringer samtal, som jag gjorde i två år för att sälja enligt ett tufft mål, då kan det vara väldigt svårt att tänka bort ”min agenda”. Det kan lätt bli att du låter som en krokodil som gapar efter mycket och mister hela stycket =). Och just genom telefonen är det otroligt viktigt att vinna förtroende snabbt. Det tar bara några sekunder innan personen på tråden tar ett beslut att lyssna eller inte.

Egentligen är det sunt bondförnuft. När du vill nå ut, hitta rätt personer för din produkt/tjänst.

- Visa respekt och förståelse för din marknad.
- Tänk igenom: Varför ska de lyssna på dig?
- På vilket sätt kan du bidra, hjälpa och förbättra något för din motpart?

Jag ser att fler företag förstår vikten av det här med ödmjukhet inför kundens behov likväl som kvalitet av leverans. En utveckling jag varmt hejar på!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.